Drámapedagógia. Mit is értünk alatta? A drámapedagógiát, mint prevenciós szerepet betöltő módszert alkalmazzuk az óvodában. Nagyon hatékony és segítő eszköz az óvodapedagógus kezében, hiszen segíti a viselkedés- és magatartás problémával küzdő gyermekek elfogadását, beilleszkedését csoporttársai körébe. Az óvodai nevelés fő célja, hogy a gyermekek találják meg a helyüket a gyermekközösségben és teljes elfogadásra találjanak a társaik körében. E cél elérésének eszköze a drámapedagógia.
Idén nyáron a gyerekek és az óvodai dolgozók nagy örömére átalakult az óvoda udvara. Szeptemberre, a nevelési év kezdetére ugyanis sok újdonság várta az ovisokat. Udvarunk új játékokkal bővült, a régebbiek pedig megújultak.

Véget ért a nyár, elkísértük az iskolát kezdő gyermekeinket az évnyitó ünnepségre és lélekben még mindig velük vagyunk ezekben a napokban is. Óvodánkban már az iskolai becsengetés előtt elkezdődött az új bölcsődések, óvodások beszoktatása.
„Gyerekek hajoljatok meg az anyukáitok előtt, majd mindenki adja át az ajándékát!” – mondta Móni néni a Nyuszi csoportos gyermekeknek a sződi óvoda anyák napi ünnepségének zárásaként.
Rohanok az ovi felé – ahogy anyám mondta: „Ez az anyák sorsa.” –, csak messze tudtam parkolni. Amikor nagy esemény van, kicsit jót is tesz a séta az utca sarkától az Óvodáig. Mire odaérek, a tíz perce befejezett munkám minden baját-gondját a láthatatlan bőröndömbe pakolom, lezárom és az óvoda ajtaja elé teszem. Kinyitom a kis zárat a kerítésen és belépek, most már csak az ünnepé vagyok. Az anyák, mamák, papák, nagynénik és nagybácsik már az udvaron gyülekeznek. Mindenki készül, hogy hallja a hetek óta autózás, babázás, fürdés közben ismételt versfoszlányokat ünnepien, egységben.
Intézményünk idén első alkalommal adományozta a Gyermekbarát munkahely, gyermekbarát vállalkozó oklevelet azoknak a szponzoroknak, akik több éven át nagy értékű adományaikkal segítették a sződi óvodások nevelését.


Február végén a nagycsoportos korú óvodásaink a Váci Művelődési Központ által rendezett Testünk című kiállításon jártak. Játékosan ismerkedhettek meg az emberi szervek működésével. A látványos eszközök segítségével és kipróbálásával rengeteg új ismeretet szereztek.

Az idei téli Bozsik fesztivál a saját óvodánk tornatermében került megrendezésre. A délelőtt folyamán három csoport Mravik Norbert irányításával gyakorolhatta a labdavezetés, kapura rúgás, cselezés rejtelmeit. Mi, akik heti rendszerességgel tartunk a gyermekeknek labdás foglalkozásokat, örültünk a lehetőségnek, hogy most kicsit külsőbb szemlélődőként figyelhettük tevékenységüket. Nagy örömünkre fegyelmezetten, szinte szájtátva figyelték Norbi bácsi minden kérését, aki türelemmel, felkészülten, jó pedagógiai érzékkel bánt velük.
Kalendárium
2018. december 10.
Judit napja
2018. december
HKSZCSPSZV
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
4.794.103 látogató
Kötelező tájékoztatás

A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Támogatja Magyar Élelmiszerbank Egyesület logó