2017. november 21. | Olivér | látogatások: 4555780 | kapcsolatban: 96 felhasználó
   
Légifelvételek
 
Képek a múltból
 
Értékeink
 
Véletlen kép
 
Legutóbbi kép
 
Aktuális
Önkormányzat
Járási Hivatal
Faluház
Intézmények
Szolgáltatások
Szervezetek
Médiatár
Sződiek Híradója
Községünk
Kapcsolat
 
Forrógombok
 
Hasznos oldalak
 
Sződ időjárása
 
Sződ térképei
Sződ térképe
 
A települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület TámogatjaMagyar Élelmiszerbank Egyesület logó
 
Szolgáltatások >> Egészségügy és szociális
 
Sződ a Facebookon
Polgármesteri köszöntő
Hertel László
polgármester
 
Friss

Sződiek Híradója 2017. ősz Töltse le
a legfrissebb számot!!

Jakabka-horgásztó, Sződ
 

Bemutatkozik a Sződi Állatorvosi Rendelő
2015 októberében nyitottam meg Sződön az állatorvosi rendelőm. Nyáron a régi könyvtár-iskola épületét megvásároltam, ezután megkezdődtek az átalakítások, hogy az ingatlan megfeleljen egy rendelő előírásainak, amelyben sokan segítségemre voltak. Az épületet belengik a régi iskola emlékei, így mindenki nosztalgiával lép be, ami nekem külön öröm, hogy jól ki lehet használni a falu ezen épületét. Mivel gyerekkorom nagy részét Sződön töltöttem, a szívem mindig visszahúzott ide és egy régi vágyam teljesült, hogy falunkban nyithattam meg saját állatorvosi rendelőmet, sokak biztatására és (remélem) örömére.

A rendelőmben teljes körű betegellátás folyik, a hely elegendő a további bővítéshez is. A fizikális betegvizsgálaton kívül kiegészítő vizsgálatokra – vérvétel, labordiagnosztika, gyorstesztek (különböző betegségek megállapításához), mikroszkópos vizsgálat – is van lehetőség. Pest közelsége miatt komolyabb vérvizsgálatra is van mód, ha az állat állapota azt kívánja. Kollégáimmal folytatott ortopédiai, valamint lágy szöveti (ultrahang) vizsgálatok, konzultáció betegeim színvonalasabb ellátását teszi lehetővé.A kivizsgáláson, valamint betegellátáson kívül lágy szöveti műtéteket is végzek (pl.: ivartalanítás, császármetszés, traumás sérülések ellátása, daganateltávolítás, hólyagkő eltávolítása, bélmetszés stb.), amelyek külön műtőhelységben történnek, ahol van mód a betegek monitorizálására (EKG), valamint altatógéppel történő altatására. Az ellátás teljes körűvé tételéhez további fejlesztések szükségesek. Egy ultrahang és röntgen készülék vásárlása után betegeim diagnosztizálása még könnyebbé válik majd. A betegellátáson kívül természetesen megelőző védőoltást is végzek.


Kutya (macska, nyúl...) kozmetika is működik a rendelőmben, ahol fürdetés, szőrnyírás, trimmelés, karomvágás, szépítkezés zajlik.
És persze, hogy ne maradjon ki kedvenceink számára tán a legfontosabb dolog, a váróban egy állateledel bolt is van, ahol minőségi tápok, valamint gyógytápok kaphatók folyamatosan bővülő választékban. Az eledelboltban kiegészítő termékek: fésűk, pórázok, nyakörvek, fekhelyek is vannak. Az állateledelek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a különböző élősködők elleni védelemre, így nagy választékban kaphatók kullancs, bolha, féreg, légy, szúnyog elleni készítmény, nyakörvek, spot-on-ok, tabletták, valamint többféle táplálékkiegészítő, vitaminok, csont- és porcerősítők.


A rendelő mellett a háznál történő betegellátásra, oltásra, gazdasági haszonállatok ellátására továbbra is van mód. A rendelő miatt viszont az én munkám is egyszerűsödött, hisz amelyik beteget nem lehet háznál ellátni, azt könnyen be tudom szállítani vizsgálatra, műtétre. Célom, hogy a rendelőt továbbra is fejlesszem és hogy a falunkban európai színvonalú betegellátás történjen.


És röviden a cég névadójáról is szeretnék említést tenni, Pille kutyámról, aki empátiájával,elbűvölő természetével segíti munkám és hűséges társam.

Szeretnék köszönetet mondani:

Családomnak, akik segítségemre voltak és támogattak,
Polgármester úrnak és a képviselő-testületnek, hogy az ingatlant megvásárolhattam,
Barátaimnak, akik ötleteikkel sokat segítettek,
és persze a Gazdiknak, akik bizalommal fordulnak hozzám és kedvenceik ellátását rám
bízzák.


Ha bármi kérdése lenne, forduljon hozzám bizalommal!


Dr. Buránszki Barbara

Telefon: 06 20 598 9669
Cím: Sződ, Dózsa György út 137.

Rendelési idő:
Hétfő, Kedd, Csütörtök, Péntek 16-19 óráig
Szerda 9-12 óráig

(Fotók: Endrész Zita)
HOZZáSZóLáSOK | jelenleg olvasható hozzászólások: 0
Az Ön hozzászólása:
Kérem, írja ide számjegyekkel, mennyi tizenegyből öt:
név:
KAPCSOLóDó CIKKEK
találatok száma: 3

A védőoltás ajánlott minden 60 évnél idősebb személy számára, illetve életkortól függetlenül a krónikus légzőszervi betegségben szenvedőknek (pl. asztmás betegeknek), szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, cukorbetegeknek, krónikus máj- és vesebetegeknek, daganatos vagy más betegség miatt csökkent védekezőképességű személyeknek, illetve várandósok és gyermekvállalást tervezők számára. Az influenza megelőzhető! Ne adjon esélyt az influenzának, oltassa be magát!   
         
    módosítva: 2017-11-20 17:18:22 | impresszum